Φωτογραφοι – Ζευγαρια

μια μοναδικη συνεργασια

albumake.com

Μανοσ δασκαλακησ
Ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι σε έναν γάμο θα έπρεπε να προσέχουμε ακόμα και τη χαρά που μας μεταδίδουν αυτοί που επιλέγουμε να εμπιστευθούμε.
Θυμάμαι, με μεγάλη νοσταλγία, στα οικογενειακά τραπέζια, όταν η συζήτηση – σχεδόν νομοτελειακά – έφτανε σε γεγονότα του παρελθόντος, τους γονείς μου να διηγούνται ιστορίες από τον γάμο τους. Αυτό που πάντα μου έκανε εντύπωση ήταν το πόσο γλύκαινε το βλέμμα τους όταν αναφερόταν στον φωτογράφο που είχε απαθανατίσει την πρώτη μέρα της κοινής τους πορείας.
Να ακούγατε με πόση τρυφερότητα και αγάπη τον περιέγραφαν! Ήταν καλοντυμένος, ευγενικός, ευπροσήγορος και ταυτόχρονα πολύ καλός στη δουλειά του. Δεν έλειπε από καμία σημαντική στιγμή, δεν έχασε ούτε ένα πολύτιμο στιγμιότυπο. Είχε καταφέρει να τον θεωρούν όλοι κάτι σαν συγγενή και σχεδόν να γίνει φίλος του ζευγαριού και της οικογένειας. Δεν ήταν καθόλου πιεστικός και αγχωτικός και ούτε έμοιαζε σαν χαμένος. Αντιθέτως, ήταν αυτό που συνηθίζουμε να λέμε, «πανταχού παρών» – αλλά σαν φίλος κι όχι σαν ξένος. Κατάφερνε να μπαίνει στις παρέες και στα πηγαδάκια και να τραβάει τις καλύτερες λήψεις – χωρίς να ενοχλεί.
Κάθε φορά που τους ακούω, αισθάνομαι σαν να ήμουν κι εγώ εκεί. Σαν να μιλάνε για κάποιον παλιό γνωστό μου. Έχει χαραχτεί στη μνήμη μου κι ας μην τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Και, φυσικά, πάντα τον χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα. Όταν κάποιος φωτογράφος με ρωτάει, πώς θα καταφέρει να βγάλει τις καλύτερες φωτογραφίες χωρίς να ενοχλεί και χωρίς να αποτυπώσει πράγματα που δεν πρέπει ή όταν κάποιο ζευγάρι με ρωτάει με τι κριτήριο να διαλέξει φωτογράφο, του μιλάω για τον Ηλία! Αυτό που τους εξηγώ είναι ότι οι φωτογράφοι πρέπει να είναι και να λειτουργούν σαν φίλοι του ζευγαριού. Στο κάτω-κάτω, είναι μια δουλειά που έχει να κάνει με τις πολυτιμότερες στιγμές της ζωής μας.
Επομένως, για να είναι το αποτέλεσμα αυτό που θα μας δικαιώσει όλους – και τα ζευγάρια και τους φωτογράφους – θα πρέπει να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Θα πρέπει ο φωτογράφος να καταφέρει με την εξωστρέφεια, την ευγένεια, την εμφάνιση και τον επαγγελματισμό του να μας κάνει να αισθανθούμε ασφαλείς στα χέρια του.
Μόνο τότε θα είμαστε σίγουροι ότι έχουμε επιλέξει τον καλύτερο. Μόνο έτσι θα καταφέρει ο φωτογράφος:
– Να τραβήξει τις καλύτερες λήψεις!
– Να μην χάσει καμία σημαντική στιγμή!
– Να αποφύγει να αποτυπώσει δυσάρεστες ή αμήχανες στιγμές (κάτι που κανείς μας δεν το θέλει)!
Ο πρώτος στόχος, λοιπόν, είναι να βρούμε έναν καλό, διακριτικό και φιλικό φωτογράφο στον γάμο μας.
Γιατί έτσι θα καταφέρουμε να τον εμπιστευτούμε, να χαλαρώσουμε και να αισθανθούμε τη χαρά της ωραιότερης μέρας της ζωής μας χωρίς άγχος και δεύτερες σκέψεις. Με αυτόν τον τρόπο, και εσείς οι φωτογράφοι θα καταφέρετε να αυξήσετε τα ζευγάρια που θα σας εμπιστεύονται και θα έχετε περισσότερες συστάσεις.
Όλοι θέλουν σας εμπιστευθούν… δώστε τους τον λόγο για να το κάνουν!
Book us for your Wedding!

Add your Venue...

Newsletter

Our Menu